Начин на приготвяне
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с марципана. Добавя се захарта, солта, 1 яйце и филираните бадеми.
Разбърква се добре. Брашното се пресява, добавя се към сместа с бадемите и се замесва тесто.
Правят се две саламчета с диаметър около 4 сантиметра. Завива се в найлон и се оставя за 2 часа в хладилника. Саламчетата се режат на резени с дебелина около 7 милиметра.
Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 15 минути на 180 градуса. От пудрата захар и един разбит белтък се прави глазура.
Добавя се ликьорът и се намазват горещите бисквити. Връщат се за половин минута във фурната, вадят се и се оставят да изстинат напълно.