Сладки с марципан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладки с марципан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • марципан - 150 г готов
  • захар - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 100 г филирани
  • брашно - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • ликьор - 2 с.л. бадемов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с марципана. Добавя се захарта, солта, 1 яйце и филираните бадеми.

Разбърква се добре. Брашното се пресява, добавя се към сместа с бадемите и се замесва тесто.

Правят се две саламчета с диаметър около 4 сантиметра. Завива се в найлон и се оставя за 2 часа в хладилника. Саламчетата се режат на резени с дебелина около 7 милиметра.

Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 15 минути на 180 градуса. От пудрата захар и един разбит белтък се прави глазура.

Добавя се ликьорът и се намазват горещите бисквити. Връщат се за половин минута във фурната, вадят се и се оставят да изстинат напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: