Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа с кюфтенца

Картофена супа с кюфтенца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофена супа с кюфтенца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • праз - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 300 г
  • ряпа - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 литър зеленчуков
  • кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия, за кюфтенцата
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 1 брой
  • горчица - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна, а зеленчуците нарежете на средно големи парченца. Запържете в олио чесъна и праза, след което добавете и останалите зеленчуци и задушавайте около 5 минути. Долейте зеленчуковия бульон и оставете да ври за около 20 минути.

Раздробете хляба в малко хладка вода и наситнете лука за кюфтенцата. Размачкайте филийката с яйцето, каймата, лика и горчицата. Овкусете с подправки и оформете около 20 малки кюфтенца. Изпържете ги в сгорещена мазнина, като ги обръщате от време на време. Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия.

Прибавете кюфтенцата към зеленчуковата супа и варете около 5 минути. Поднесете картофената супа с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: