Начин на приготвяне
Разтваряме маята в 1 ч.ч. топла вода, заедно със захарта, солта, зехтина, бирата и сметаната. Получената смес се оставя настрана за няколко минути и след това се налива в пресятото брашно. Разбърква се и се замесва тесто, което се оставя да бухне.
Втасалото тесто се разделя на части, според това колко дебел и голям искате да е блатът. Всяка част се разточва и се поставя в тава, застлана с хартия за печене.
След това се маже добре с майонеза и се ръси с подправки. Върху блатовете се поставя топено сирене, чушка, прошуто, царевица, кашкавал.
Сгъва се на две, като краищата се запечатват. Печем пиците в загрята на 200 градуса фурна до готовност. След като станат готови ги напръскваме с масло или вода, за да са мекички.