Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Калцоне с чушки, царевица и прошуто

Калцоне с чушки, царевица и прошуто

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Калцоне с чушки, царевица и прошуто
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6
"Кой не обича вкусните изненади, затова и калцонето е сред любимите ни ястия"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 щ.
  • кафява захар - 1 щ.
  • бира - 50 мл светла
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • за плънката
  • майонеза - 100 г чеснова
  • топено сирене - 80 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • прошуто - 100 г (може и пилешко филе)
  • риган
  • босилек - на вкус
  • кашкавал - 100 г настърган
  • царевица - 50г сладка
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 1 ч.ч. топла вода, заедно със захарта, солта, зехтина, бирата и сметаната. Получената смес се оставя настрана за няколко минути и след това се налива в пресятото брашно. Разбърква се и се замесва тесто, което се оставя да бухне.

Втасалото тесто се разделя на части, според това колко дебел и голям искате да е блатът. Всяка част се разточва и се поставя в тава, застлана с хартия за печене.

След това се маже добре с майонеза и се ръси с подправки. Върху блатовете се поставя топено сирене, чушка, прошуто, царевица, кашкавал.

Сгъва се на две, като краищата се запечатват. Печем пиците в загрята на 200 градуса фурна до готовност. След като станат готови ги напръскваме с масло или вода, за да са мекички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: