Начин на приготвяне
Овкусяваме пържолите с кимион и черен пипер. Овалваме ги в брашно и ги запържваме за 1-2 минути от всяка страна.
Преместваме ги в тава, а в същата мазнина запържваме надребнените картофи и чесън. Получената смес се слага при пържолите.
Отделно нарязваме лука, морковите и гъбите и ги запържваме, като ги овкусяваме с черен пипер и соев сос. Слагаме магданоз и оставаме сместа да се готви, докато продуктите поомекнат.
През това време миксираме прясното и киселото мляко, сметаната и брашно.
Получената смес прибавяме към зеленчуците и разбъркваме. С гъбения сос покриваме продуктите в тавата. Печем всичко за около 40 минути.
Сочните пържолки с чеснови картофи и гъбен сос на фурна са готови.
Коментари