Шу ала крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шу ала крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
"Не може да му устоите, затова си запишете рецептата и се отдайте на сладки грехове"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • сол - 1 шипка
  • оцет - 1 ч.л. винен
  • брашно - 250 г
  • яйца - 7 броя, за тестото
  • прясно мляко - 1/2 л за крема
  • брашно - 50 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 3 жълтъка
  • ванилия - 2 пакетчета
  • шоколад - 100 г черен
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите 5 продукта се приготвя варено тесто. В 1/2 л вряща вода се пуска пакетчето масло, щипка сол, оцетът и брашното на равномерна струя при непрекъснато и бързо бъркане с дървена лъжица. Когато тестото започне да се отделя от съда, го свалете от котлона, но не спирайте да бъркате, докато се охлади. Отново при непрестанно бъркане прибавете яйцата едно по едно.

От така приготвеното варено тесто се гребват топки с лъжица, потопена в мазнина, които се нареждат на разстояние една от друга в намазнена тава. Пекат се в умерена фурна, която не се отваря първите 20 минути, за да не спаднат.

Щом се изпекат, ги оставете 15-20 минути на отворена фурна (за да не спаднат). След като топките изстинат, отрежете капачета и ги напълнете с гъст ванилов крем. Покрийте ги с капачетата и ги полейте с разтопен на водна баня шоколад с масло.

За приготвяне на крема разбийте яйцата с млякото и сложете на горещ котлон. Добавете захарта, ванилиите и щом се сгорещи, изсипете и брашното. Кремът се бърка до сгъстяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сияна Василева
Сияна Василева
изглеждат страхотно и апетитно ще си ги направя! :)
22.02.2014 09:34
1
жена
жена
съгласна съм, че това са просто еклери. "Шу а ла крем" е един от любимите ми десерти и пълнежа е сметанов, а и обикновено се прави поливка с бял шоколад...
09.09.2013 16:15
1
Ева
Ева
Това са просто еклери!
Лина, ако сложите 50 гр. грис в половин литър мляко ще получите мляко с грис :)Просто няма да е крем.
25.07.2013 09:47
1
1
росица аспарухова ламбева
росица аспарухова ламбева
а със формичките ли се пекат или после се поставят в тях
08.07.2013 19:02
Lina
Lina
Много хубава тази рецепта.
Ако сложа грис вместо брашно за крема,
какво ще стане ?
15.07.2011 09:32
1
petya
petya
Много хубава рецепта.
11.04.2011 18:10
1