Начин на приготвяне
Попарваме зеления боб в подсолена вода и след това го изцеждаме от течността. Запържваме лука в маслото и прибавяме към него рендосания морков.
После слагаме зеления боб, царевицата, чушките и доматите. Овкусяваме и добавяме надребнените картофи и чесъна. Наливаме вода и поръсваме с чубрица.
Оставяме яденето да къкри, като от време на време разбъркваме. Правим кюфтенца с мокри ръце и ги прибавяме към яхнията. Оставяме яденето на слаб огън, докато всички продукти се сготвят или около 30 минути.
Малко преди да го отдръпнем от печката, сгъстяваме соса с размито във вода брашно. Варим още 2 минути и отстраняваме. Поднасяме с пресен копър.
Коментари