Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Яхния с кюфтенца, зелен боб и картофи

Яхния с кюфтенца, зелен боб и картофи

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Яхния с кюфтенца, зелен боб и картофи
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • боб - 500 г зелен фасул
  • картофи - 3 - 4
  • царевица - 1 с.л сладка
  • домати - 1 - 2 бр. по - меки
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 30 г за запръжка
  • копър - 3 - 4 стръка
  • чубрица - 1 щ.
  • вода - около 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме зеления боб в подсолена вода и след това го изцеждаме от течността. Запържваме лука в маслото и прибавяме към него рендосания морков.

После слагаме зеления боб, царевицата, чушките и доматите. Овкусяваме и добавяме надребнените картофи и чесъна. Наливаме вода и поръсваме с чубрица.

Оставяме яденето да къкри, като от време на време разбъркваме. Правим кюфтенца с мокри ръце и ги прибавяме към яхнията. Оставяме яденето на слаб огън, докато всички продукти се сготвят или около 30 минути.

Малко преди да го отдръпнем от печката, сгъстяваме соса с размито във вода брашно. Варим още 2 минути и отстраняваме. Поднасяме с пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Допада ми комбинацията от кюфтенца и зелен боб.А за царевица не бих се сетила.
16.05.2016 23:11