Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Боб със свинско и гъби на фурна

Боб със свинско и гъби на фурна

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Боб със свинско и гъби на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 500 г бял
  • свинско месо - 250 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 2 бр. по - меки
  • моркови - 2 бр.
  • мас - 2 с.л. свинска
  • чубрица
  • бяло вино - 150 мл
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • джоджен - вкус
  • самардала - щипка
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за една нощ в студена вода. След това го сварете във водата, в която е киснал. Отцедете и го оставете настрана. Нарежете месото на малки парчета и го запържете в маста.

Прибавете ситно нарязаните лук и гъби, обелените и ситно нарязани домати, както и счуканата скилидка чесън.

Похлупете и оставете да се задуши до омекване. Междувременно добавете към боба нарязаните моркови, черен пипер и подправките.

Сипете и бялото вино, добавете месото. Разбъркайте добре сместа и изсипете в съд за печене – или йенска тава, или гърне.

Отгоре поръсете с пресен магданоз и запечете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: