Гъбена яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гъбена яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Гъбена яхния, която обаче приготвяйте само с пресни гъби от сигурен източник!"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г пресни
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 15 зърна
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода заедно с настърганите на ренде моркови, нарязаната глава лук и зърната черен пипер. Бульонът на сварените зеленчуци се отделя, махат се зърната черен пипер.

В отделен съд се запържват 3 равни лъжици брашно заедно с маслото и се разрежда на умерено гъст сос с гъбения бульон. Прибавете 2 яйца, разбити с киселото мляко, както и отцедените гъби, лук и моркови.

Оставете ястието да ври на умерен огън за още 4 минути, като непрекъснато бъркате, за да не се пресекат яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
43
32
20
10
Дай твоята оценка: