Консервиране на печени чушки

17/01/2016
"Всяка себеуважаваща се домакиня трябва да има печени чушки в килера"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43 763
  • Преглеждания за месеца24190
  • Преглеждания за седмицата259
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг. зелени и червени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате чушките и ги почиствате от семената и дръжките.Печете ги от всички страни до готовност.

Белите ги и ги посолявате добре. Трябда да са ви солени като опитате.

Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан от 800 мл. за побират около 10 бр чушки. Но все пак зависи от тяхната големина.

Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.

Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.

Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар