Зелева сарма в кексова форма

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
17/01/2016
"Ако и вие като нас не обичате да свивате сарми, а само да ги хапвате, то тази голяма сарма е определено за вас "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 208
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено олио се запържва лука (нарязан на ситно), морковите (нарязани на дребно), каймата и ориза като се добавя 1 чаша вода и се разбърква. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Във намаслена форма за кекс се подреждат по дъното и стените зелевите листа и върху тях се слага плънката.

Отгоре се завиват добре и се добавят 2 ч.ч. вода.

Пече се във фурната на 180 градуса около 1 час.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Нещо сте се объркали.Каймата е сигурно 1 кг,а не 1 гр.
0
2