Пикантно пиле върху кен

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пикантно пиле върху кен2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Най-доброто пиле, хем пикантно, хем бирата изпило и само се сервирало! Наздраве и да Ви е сладко !"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.8 кг цяло
  • масло - 125 г
  • бира - 330 мл кен
  • сос - 2 с.л. за барбекю
  • люти чушки - 1 червена
  • пресен лук - 1 връзка
  • кориандър - 1/4 ч.ч. пресен
  • за натриване
  • червен пипер - 1 препълнена с.л. пушен
  • лют червен пипер - 1 препълнена ч.л.
  • копър - 1 препълнена с.л. семена
  • кориандър - 1 препълнена с.л. семена
  • кимион - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 препълнена с.л. прясно смлян
  • кафява захар - 1 препълнена с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки за натриването в хаванче или чопър.

Намажете цялото пиле с масло и хубаво го натрийте с подправките.

Отворете бирата и махнете 2/3 от нея.

Внимателно набучете пилето върху кенчето и поставете така изправеното пиле в загрята на 200 градуса фурна. Печем около 70 минути.

Готовото пиле намажете със сос барбекю и върнете за още 10 минути във фурната.

Преди да сервирате печеното пиле, щедро го поръсете с наситнените пера лук и кориандър.

Пикантното пиле върху кен е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: