Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пикантно пиле Шанхай с червен гъбен сос

Пикантно пиле Шанхай с червен гъбен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пикантно пиле Шанхай с червен гъбен сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Съберете смелост и опитайте нашето предложение за пикантно пиле по шанхайски - няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • универсална подправка - 2 с.л. (подправка за пиле Шанхай на Котани)
  • гъби - 300 г
  • лук - 1/2 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете измитите и почистени бутчета. Поръсете ги с подправката.

Поръсете с олио и ги запечете за 20-25 минути. В малко мазнина запържете лука.

Добавете нарязаните на филийки гъби.

След като сменят цвета си, поръсете с брашното и червения пипер.

Налейте вода, до необходимата гъстота.

Добавете останалите подправки и оставете соса да ври около 15 минути.

Сервирайте бутчетата върху соса и печени чеснови картофи.

Пикантното пиле по шанхайски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: