Начин на приготвяне
Желатинът се залива с 60 милилитра преварена охладена вода и се оставя да набъбне. След това се прецежда и се загрява на водна баня. Бульонът се загрява, без да кипва, и се добавя желатинът при непрекъснато бъркане. Добавя се солта.
Яребицата се почиства, сварява се и се обезкостява. Месото се нарязва на парченца и се охлажда. Яйцата и морковът се сваряват. Яйцата се обелват и се нарязват на филийки или резени, морковът се нарязва на ивици или кръгчета.
Желето се излива във форма и се оставя в хладилника за 1 час. Получава се слой върху стените на съда с дебелина около сантиметър и половина. Останалото желе се излива и се оставя настрана.
Стените и дъното на съда се украсяват с грах, моркови и яйца, между тях се слагат парченца месо. Залива се с още малко желе и се оставя за 1 час в хладилника. Отгоре се слагат останалите моркови, яйца, грах и месо.
Поръсват се с листенца магданоз и се заливат с останалото желе. Оставя се в хладилника за 5-6 часа да се стегне. Преди сервиране формата се топва в топла вода, разтърсва се леко и се обръща върху плато или дълбока голяма чиния.