Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мини кейк Ягодов разкош

Мини кейк Ягодов разкош

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мини кейк Ягодов разкош
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • пудинг шоколад - 50 г
  • брашно - 50 г
  • за панакота крем
  • прясно мляко - 100 мл
  • сметана - 400 мл млечна
  • мед - 100 г
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • ягоди - 200 г пресни или замразени
  • сок - от компот
  • сладко от ягоди
  • шоколад - бял и черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се нарязват на парченца. Заедно с 2 с.л. мед се задушават за кратко.

Млякото, сметаната, ванилията и медът се загряват на котлона, без да завира сместа.

Прибавете ягодите и разтворения на водна баня желатин (предварително накиснат в студена вода). Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

Разпределете сместа във формички за мъфини (силиконови). Приберете ги в хладилника, да се желират напълно.

За блата разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете брашното и пудинга.

Разбъркайте с шпатула. Изпечете блата на 180 градуса за 15 минути. Охладете и нарежете на кръгчета с големина на формичките за мъфини.

Сиропирайте всяко кръгче със сок от компот. Намажете го със сладко и отгоре поставете стегналата се панакота.

На лист пекарска хартия направете орнаменти с разтопен бял и черен шоколад. Оставете леко да се стегне и облепете десерта.

Оставете кейкът да се стегне и отлепете внимателно хартията.

Мини кейкът Ягодов разкош е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: