Начин на приготвяне
Ягодите се нарязват на парченца. Заедно с 2 с.л. мед се задушават за кратко.
Млякото, сметаната, ванилията и медът се загряват на котлона, без да завира сместа.
Прибавете ягодите и разтворения на водна баня желатин (предварително накиснат в студена вода). Разбъркайте добре и оставете да се охлади.
Разпределете сместа във формички за мъфини (силиконови). Приберете ги в хладилника, да се желират напълно.
За блата разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете брашното и пудинга.
Разбъркайте с шпатула. Изпечете блата на 180 градуса за 15 минути. Охладете и нарежете на кръгчета с големина на формичките за мъфини.
Сиропирайте всяко кръгче със сок от компот. Намажете го със сладко и отгоре поставете стегналата се панакота.
На лист пекарска хартия направете орнаменти с разтопен бял и черен шоколад. Оставете леко да се стегне и облепете десерта.
Оставете кейкът да се стегне и отлепете внимателно хартията.
Мини кейкът Ягодов разкош е готов.