Печен патладжан с доматен сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 699
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр. по - голям, изпечен
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • сол - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • босилек - на вкус
  • целина - на вкус, листа
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка сладък + 1 щипка лют
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио и вода задушаваме настърган лук.

Добавяме 1 чаена чаша настъргани домати (може и от консерва), подправките - сол, магданоз, босилек, целина и като поизври течността, слагаме и нарязан на едро патладжан, който предварително е изпечен и обелен.

Прибавяме захарта, червен пипер, сладък и лют, и готвим до сгъстяване.

Поднасяме поръсен с нарязан пресен магданоз.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Това ястие ми напомня за вкусните моменти от детството. Получи се много приятен резултат!
0
0