Италианско предястие от сладко-кисели тиквички

Марина НордМарина НордГотвач2689
22/06/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краищата на тиквичките се отрязват, зеленчуците се нарязват на тънки ивици. Стафидите се накисват в топла вода.

В дълбок съд се запържват скилидките чесън в зехтина до златисто. След това чесънът се маха и в ароматния зехтин се пържат ивиците тиквички. Запържват се до златисто и се вадят.

След това се връщат всички накуп в съда, добавя се захарта, оцетът, стафидите, кедровите ядки и рибките аншоа и се похлупва с капак. Къкри на бавен огън 10 минути, сваля се от котлона и се сервира.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар