Сладкиш Черен диамант

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
05/04/2011
"Не искайте ръката на любимата си с диамантен пръстен, поискайте сърцето ѝ с този сладкиш Черен диамант "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 968
  • Преглеждания за месеца1572
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. В правоъгълна тавичка намазнете дъното и сложете готварска хартия, също намазнена. Разтопете внимателно шоколада на водна баня заедно с мекото масло.

Отделете белтъците от жълтъците и пресейте брашното с бакпулвера. Белтъците разбийте отделно с щипка сол на сняг. Разбийте жълтъците и захарта до побеляване, добавете разтопения шоколад и продължете да бъркате. Постепенно изсипете брашното с бакпулвера и кокосовите стърготини. Започнете да добавяте белтъците на порции, като разбърквате старателно с шпатула.

Получената смес се изсипва в намазнената тава и се заглажда. Сложете да се пече на 160 градуса в продължение на 12-13 минути и проверете готовността с клечка за зъби. Готовият блат се изважда от формата и се охлажда.

Загрейте млякото почти до завиране, отдръпнете от котлона и добавете натрошения шоколад. След минута разбъркайте. Жълтъците разбийте в дълбока купа до побеляване със захарта, добавете нишестето и какаото. На тънка струя започнете да изливате млякото с шоколада, като са разбърква непрекъснато, за да не се пресекат жълтъците.

Готовият крем се връща на котлона и се бърка непрекъснато за около 10 минути, докато се сгъсти. Снема се от огъня и се ароматизира с ликьора. Кремът се покрива добре с фолио, за да не образува коричка и се охлажда напълно.

Запечете наситнените ядки на сух тиган. С помощта на конец или нож разрежете блата на два отделни блата. Слепете ги с обилно количество крем и отгоре излейте останалия крем. Украсете сладкиша Черен диамант със смесените какао, настърган шоколад и мока кафе, а отгоре наръсете ядки. Сервирайте сладкиша най-малко след 2 часа.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Plesneva
Plesneva
04.06.2016 19:31
За да не ви се образува коричка на крема,можете да го сложите в съд със студена вода и от време на време да разбърквате със шпатулата.Предимствата са,че изстива по-бързо и наистина не се получава коричка.Освен това,когато сложите фолио или капак,които да предпазят крема от изсъхване се образуват капки вода,които мокрят излишно крема.
Страхотна рецепта,добавям я в любими!
0
0
дарина
дарина
25.09.2014 12:53
дебела дарина
0
0
негърче
негърче
25.09.2014 12:51
здрасти
0
0