Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Черен сладкиш с ябълки

Черен сладкиш с ябълки

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Черен сладкиш с ябълки
Снимка: Андриана
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Вместо с традиционното кафе ви предизвикваме да поднесете този сладкиш с ... вино И да не забравите да дадете един лайк за рецептата"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (500 г)
  • ябълки - 2 - 3 бр. средни
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • За глазурата
  • захар - 6 с.л.
  • какао - 6 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме кофичката мляко, добавяме содата и разбъркваме. В дълбока купа смесваме млякото с добавената сода, брашното, захарта, олиото, какаото и яйцата. Разбъркваме с миксер до получаване на еднородна смес.

Измиваме, обелваме и настъргваме ябълките. Добавяме ги към сместа и разбъркваме. Сместа изсипваме в намазнена тавичка и печем на 180 градуса за около 30-40 минути.

Докато печем сладкиша, приготвяме глазурата. В тенджерка смесваме захарта, олиото, какаото и водата. Поставяме на слаб огън и след като заври, държим на котлона още 2-3 минути, като разбъркваме от време на време. Оставяме да изстине.

След като сладкишът е готов, а глазурата вече изстинал, а заливаме сладкиша. Може да декорирате с шоколадови пръчици.

Приятно и сладко изкушение!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: