Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешките бутчета на скара

Пилешките бутчета на скара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Много горещо днес. Май е време да приготвите нещо на скара, а ние ще изстудим бирата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • сол - 1 с.л. морска
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват добре и се подсушават със салфетки, за да стане кожичката хрупкава.

Скарата се загрява. Солта се смесва с черния пипер, чесъна на прах и червения пипер.

С тази смес се натриват бутчетата от всички страни. Бутчетата се слагат на скарата и се пекат, като на всеки 5 минути се обръщат.

Ако се използва скара с капак, бутчетата се пекат 30 минути, ако е без капак, отнема повече време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Скарата като се обтрие хубаво със мазнина(сланина)няма да залепнат.
15.05.2016 23:22
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
аз веднъж опитах и кожата се залепи, прегоря и се разпадна
15.05.2016 22:34
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Бутчетата не се ли намасляват преди да се сложат на скарата ? не залепват ли ?
28.02.2016 23:12
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Не съм пробвала до сега да пека бутчета на скара. Не съм много сигурна дали ще успеят да се изпекат от вътре, може би трябва да са по - малки .
19.01.2016 14:58