Начин на приготвяне
Маслото се нарязва на парченца и се смесва със захарта и солта. Добавя се яйцето и се разбърква. Добавя се брашното с бакпулвера и канелата и се замесва тесто.
Прави се на топка и се оставя за 2 часа в хладилника. Марципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра.
Половината кръгове се редят в тава, постлана с хартия за печене, като между кръговете се оставя разстояние от по 3 сантиметра. Марципановата смес се разделя на толкова части, колкото са наредените кръгове в тавата.
От марципановата смес се правят с влажни ръце кръгове, които се приплескват и се слагат върху тестените кръгове така, че да са с 3 сантиметра по-малки от външния ръб.
Външните ръбове се мажат с вода с помощта на четчица. Отгоре се слагат останалите тестени кръгове и ръбовете им се притискат, за да залепнат за долните. Бисквитите се украсяват с бадеми, като леко се притискат в тестото.
Жълтъкът се разбива с млякото и с тази смес се намазват бисквитите. Пекат се 25 минути на 180 градуса. Вадят се и се охлаждат върху решетка.