Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Френски бонбони с марципан (Calissons)

Френски бонбони с марципан (Calissons)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Френски бонбони с марципан (Calissons)1 / 2
17/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15 бр.

Необходими Продукти

  • марципан - 500 г
  • пъпеш - 500 г захаросан, сушен
  • портокалови корички - 50 г захаросани
  • вода - 1 - 2 с.л. от портокалов цвят
  • кори за баница - на сач (или вафлени, оризови кори)
  • за глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в кухненски робот захаросания пъпеш, портокаловите кори (може да ги замените с 1 с. л. сладко от портокалови корички или 1 с. л. настъргана кора от портокал) с водата от портокалов цвят и добавете парченца марципан. Отново смелете до хомогенност.

Пригответе си 2 листа хартия за печене и разточете тестото между тях до дебелина 1 см.

Махнете внимателно горният слой хартия и залепете лист кори. Изрежете сладките с формички и ги обърнете да изсъхнат с кората от долната страна.

Разбийте добре белтъка със захарта и лимоновия сок. С тази глазура намажете марципановите бонбони. Оставете да съхнат за още 2 часа, за да се втвърди белтъкът.

Съхранявайте сладките в кутия на сухо място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: