Крем карамела на мама

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
20/01/2016
"Да, тази рецепта за крем карамел е от тефтера на мама и е гарантирано вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 554
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбъркват много добре. Добавя се прясното мляко и ванилията и също се разбъркват.

3-4 с.л. захар се слагат в тиган, да се карамелизират. В специални чаши се слага по 1 с.л. от карамелизираната захар.

Изсипва се от сместа във всяка чаша. В тава се нареждат първо чашите, после се слага вода до половината на тавата.

Крем карамелът се пече във фурна на водна баня на 180 градуса за около 50 мин.

Изкарват се от фурната с тавата и се оставят за изстинат в нея. Десертът е готов за сервиране.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар