Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата заедно със солта и захарта. Към тях прибавяме киселото мляко, смесено със содата и прясното мляко. Разбъркваме и изсипваме брашното. Сместа трябва да бъде с гъста консистенция, подобна на тази на бозата.
Палачинките изпичаме в подходящ тиган, намаслен с масло. След като се изпекат, се оставят настрана.
Подбираме си по-голяма плоска чиния, в която слагаме една палачинка. Намазваме я с катък или лютеница, добавяме колбас по избор или кисели краставички и слагаме отгоре втора палачинка.
По същия начин правим и с останалите палачинки, като единствено сменяме пълнежа. Последната палачинка намазваме с катък и оформяме добре краищата на тортата.
Поръсваме с кашкавала. Ако ви остане колбас, може да украсите по начина, показан на снимките. Декорираме се с нарязаните маслини и магданоз.
Коментари