Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта с катък и кашкавал

Солена палачинкова торта с катък и кашкавал

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Солена палачинкова торта с катък и кашкавал
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-7
"Уникално вкусна и пухкава солена палачинкова торта. Пишем и шестица"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 1 - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло
  • плънката
  • катък - 200 - 300 г със сирене
  • кашкавал - 200 г настърган
  • руска салата - 1 - 2 с.л.
  • кисели краставички - 2 - 3 нарязани
  • маслини - обезкостени, за украса
  • лютеница - 150 - 200 г
  • колбас - по избор
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата заедно със солта и захарта. Към тях прибавяме киселото мляко, смесено със содата и прясното мляко. Разбъркваме и изсипваме брашното. Сместа трябва да бъде с гъста консистенция, подобна на тази на бозата.

Палачинките изпичаме в подходящ тиган, намаслен с масло. След като се изпекат, се оставят настрана.

Подбираме си по-голяма плоска чиния, в която слагаме една палачинка. Намазваме я с катък или лютеница, добавяме колбас по избор или кисели краставички и слагаме отгоре втора палачинка.

По същия начин правим и с останалите палачинки, като единствено сменяме пълнежа. Последната палачинка намазваме с катък и оформяме добре краищата на тортата.

Поръсваме с кашкавала. Ако ви остане колбас, може да украсите по начина, показан на снимките. Декорираме се с нарязаните маслини и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Драга Мишева
Драга Мишева
Уникално предястие.
20.01.2016 12:42
1