Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена палачинкова торта с гъби и кашкавал

Солена палачинкова торта с гъби и кашкавал

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Солена палачинкова торта с гъби и кашкавал
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Солената палачинкова торта може да превърне всеки обикновен ден в истински празник"

Необходими Продукти

  • за сместа за палчинки
  • яйца - 8 бр. (ако са малки)
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - около 700 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол
  • вода
  • за пълнежа
  • крема сирене - 1 опаковка
  • майонеза - 1 опаковка
  • колбас
  • сирене - около 200 г настъргано
  • кашкавал - около 200 г настърган
  • кисели краставички
  • маслини - зелени
  • домати - 1 - 2 бр.
  • гъби - около 100 - 200 г запържени
  • краве масло - малка бучка (за гъбите)
  • яйца - 4 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе палачинки за вашата палачинкова торта.

Между тях може да сложите каквото обичате и е по ваш вкус - количествата и подредбата на продуктите са според въображението ви.

Всяка палачинка намазах с тънък слой смес от майонеза и крема сирене.

Добавих 2 различни колбаса, настъргано сирене, настърган кашкавал, кисели краставички, нарязани на колелца, зелени маслини, домати, гъби, които запържих за кратко с малка бучка масло.

Отгоре настъргах 4 сварени яйца за украса на готовата солена торта.

Солена палачинкова торта с гъби и кашкавал е готова да бъде нападната от цялото семейство! Може да я сервирате като студено предястие.

Източник: Ная Иванова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: