Телешко по френски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Телешко по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това телешко по френски говори на езика на любовта и ние не можем да му устоим"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г гърди
  • домати - 1/2 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • бульон - 2 с.л. телешки
  • мащерка
  • магданоз
  • дафинов лист
  • сол
  • ориз - сварен, за гарнитура
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на филийки и ги запържете. Извадете ги и в същата мазнина запържете телешкото, нарязано на късове. Върнете след това лука и чесъна и добавете нарязаните домати, виното, бульона, зелените подправки, сол и черен пипер на вкус.

Оставете да се задушава под капак до омекване на месото. След като месото е готово, го извадете и пасирайте соса в съда. Върнете телешкото и оставете за още 5 минути на къкри на слаб котлон. Поднесете телешкото по френски с гарнитура от сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ми
ми
Мирише ми на Винен кебап тука? :-))))
14.11.2012 10:29
2