Домашни гевреци

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515501501
Домашни гевреци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12-15 бр.
"Ако и вие се чудите как точно се прави дупката на геврека, това е вашият шанс да научите - вижте рецептата за най-вкусните домашни гевреци"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг.
  • мая - 20 г.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл.
  • сусам - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и се оставя на топличко за около половин час.

От брашното маята и солта омесваме тесто. След като е готово, завиваме го с кърпа и го оставяме на топло за 30-тина минути.

Тестото се разделя на равни части. От всяка се оформят фитили.

Краищата им се слепват, за да се получи кръгла форма.

Гевреците се подреждат в набрашнена така и се оставят отново на топло за четвърт час.

След това гевреците се потапят във вряща вода и се варят около 4 минути, докато изплуват отгоре.

Изваждат се и докато са топли, се поръсват със сусама.

След като поизсъхнат, се нареждат в тава и се изпичат за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: