Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Домашни Гевреци от Парено Тесто

Домашни Гевреци от Парено Тесто

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Домашни Гевреци от Парено Тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Бързи домашни гевречета за закуска - запишете си рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л. + допълнително за намазване на ръцете
  • сол - щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се изсипва водата заедно със зехтина и солта.

Оставя се да заври, намалява се температурата на котлона и се прибавя брашното наведнъж, разбърква се енергично докато стане топка тесто и се отдели от стените на тенджерата.

В купичка се изсипва малко зехтин, топят се ръцете в него и се откъсват топки от тестото. Оформят се на фитил и се свиват гевречета.

Поставят се в тенджера с достатъчно олио за пържене и се изпържват. Поставят се върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Поръсват се със сусамово семе, маково семе, захар или се поднасят със сладко по избор.

Домашните Гевреци от Парено Тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: