Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в топлото прясно мляко. В купа пресейте брашното. Направете кладенче и изсипете маята, белтъка на яйцето, киселото мляко и солта.
Замесете меко тесто. Оставете да втаса и го разделете на 6 топки. Разточете всяка топка на правоъгълник. Намажете с олио и поръсете със сирене.
Навийте на стегнато руло и го срежете по дължина. Обърнете ги с рязаното нагоре и оплетете. Всяко завийте на охлюв и наредете в намаслена тава.
Оставете да втаса и намажете с разбит жълтък. Печете на 200 градуса/35 минути.
Извадете погачата от фурната и я намажете с масло. Поръсете с настърган кашкавал и шарена сол.
Погачата със сирене е готова.