Начин на приготвяне
В топлото мляко добавете захарта и маята, разбъркайте до пълното им разтваряне.
Оставете така на топло, докато шупне. Пресятото брашно смесвате със солта, добавете в него разбитото яйце с киселото мляко, разтопеното топло масло и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете на топло да удвои обема си.
Отделно смесете мекото масло с натрошеното сирене и яйцето, разбъркайте добре. Върху набрашнен плот разточете с помощта на точилка лист с дебелина 0.5 см.
С кръгъл резец изрязвате кръгове и нареждате в намазана с олио тава 30 см в следния ред. Поставете 1 с.л. от плънката на купчина към края на тавата, отгоре под наклон кръгче тесто, върху него разстилате лъжица сирене и отново тесто и така в кръг около стената на тавата.
Оставете кравая на топло за около 30 минути, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.