Начин на приготвяне
Разбийте маята с малко топла вода, 1 с.л захар и 1 с.л брашно. Оставете да шупне. Междувременно разбийте яйцата със затопленото мляко, като си оставите 1 жълтък за намазване на омесената пита.
В брашното направете кладенче и добавете яйцата и маята. Замесете меко тесто. Разделете го на две. Оставете го на топло да втаса за около 1 час, докато удвои обема си.
Разточете две кори във формата на правоъгълник. Поръсете с олио и сирене, втората кора намажете с олио и сложете върху другата.
Навива се на руло и се реже на парчета. В намаслена тава сложете парчетата, оформете като питка. Оставя се да втаса повторно на топло.
Накрая намазваме с жълтък и печем погачата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 мин.