Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача с много сирене

Погача с много сирене

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче (42г)
  • захар - 1 с.л
  • прясно мляко - 450 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 с.л
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маята с малко топла вода, 1 с.л захар и 1 с.л брашно. Оставете да шупне. Междувременно разбийте яйцата със затопленото мляко, като си оставите 1 жълтък за намазване на омесената пита.

В брашното направете кладенче и добавете яйцата и маята. Замесете меко тесто. Разделете го на две. Оставете го на топло да втаса за около 1 час, докато удвои обема си.

Разточете две кори във формата на правоъгълник. Поръсете с олио и сирене, втората кора намажете с олио и сложете върху другата.

Навива се на руло и се реже на парчета. В намаслена тава сложете парчетата, оформете като питка. Оставя се да втаса повторно на топло.

Накрая намазваме с жълтък и печем погачата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: