Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско контрафиле на скара

Свинско контрафиле на скара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Свинско контрафиле на скара
Снимка: Анонимен
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Лятото идва с аромат на цветя и запалени скари"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/4 ч.л. млян
  • кориандър - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле се нарязва на порции и се начуква така че месото да стане по-крехко. Месото се натрива със солта и белия пипер.

Зехтинът се смесва с лимоновия сок, виното и кориандъра и се разбърква добре.

С тази смес се намазват парчетата месо и се оставят да се мариноват в хладилника за 2 часа.

Вадят се и се пекат на скара от двете страни, като се обръщат няколко пъти. Сервират се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходни!
17.04.2022 01:12
Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много добра рецепта.
17.11.2021 21:31