Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Рибно филе на грил тиган

Рибно филе на грил тиган

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Рибно филе на грил тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сьомга - 400 г филе
  • копър - 4 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 2 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л. сладка
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от сьомга се нарязва на четири парчета, за предпочитане с еднаква големина.

Медът се смесва с горчицата и половината зехтин, добавя се солта и белият пипер и всичко се разбърква добре.

С тази смес се намазва всяко парче риба и се оставя в хладилника за 30 минути.

Вади се и се пече на грил тиган, предварително намазан с мазнина, като всяко парче се обръща, за да се изпече добре от двете страни.

Сервира се веднага, като се поръсва със ситно нарязан копър и с половинка лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: