Леща в гърне

тинтин
Новак
1
4
07/04/2011
"Глиненото гърне има уникалното свойство да превръща всяко ястие в истинска наслада за сетивата "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 086
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 300 гр.
  • лук - 4 главички
  • чесън - 3 бр. зелен
  • HOSSO - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и добре измита леща се кисне 3 часа във вода. Изплаква се и се слага в пръстено гърне.

Долива се половин литър вода. Добавят се нарязаните на ситно главички лук, зеленият чесън на дребно, олиото и подправките - червен пипер, чубрица, сол.

Гърнето се слага в умерена фурна или на бавен огън.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар