Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки бут с бира и картофки на фурна

Агнешки бут с бира и картофки на фурна

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Ястие, което ще събере цялото семейство около масата - хапвайте с апетит и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • гъби - 200 г
  • бира - 700 мл
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се измива хубаво и се намазва със сол и черен пипер от всички страни.

Картофите, морковите и гъбите се нарязват на колелца. Агнешкото бутче се слага в тава, а от страни се редят зеленчуците. Полива се с олиото и се долива бирата.

Завива се тавата с фолио за печене и се пече около 2 часа на 180 градуса.

След 2 часа печене се маха фолиото, поръсва се с червен пипер и агнешкото се полива със образувалия се сос.

Пече се агнешкото още 10-15 мин, докато се запече и хване хрупкава коричка. Това е най-лесно приготвеното агнешко, но пък сочно, крехко, вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: