Черен дроб с картофи

22/01/2016
Ипек Мехмед
отИпек МехмедНовак1453
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 946
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • черен дроб - 700 - 800 г
  • картофи - 4 - 5 по - големи
  • сол
  • червен пипер
  • царевично брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки.

Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка).

Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не се слепва.

Изпърженият дроб се слага в съд с капак, за да поомекне.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Изпържват се в същата мазнина, леко се подсоляват и се смесват с дроба.

Оставят се да престоят, докато омекнат.

Сервират се топли.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар