Празнични меденки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Празнични меденки8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
40
"Празнични меденки, които ще направят деня ви още по-специален"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • индийско орехче
  • джинджифил - на прах
  • кардамон
  • канела
  • карамфил - продават се готови миксове за меденки
  • брашно - 3 ч.ч. (може и малко повече)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме меда, предварително разтопен, олиото и след това разбъркваме.

Пресятото брашно смесваме първо с микса от подправки, а след това добавяме към течните съставки.

Замесваме средно меко тесто, като при необходимост добавяме повече от посоченото брашно (целта е от тестото да могат да се оформят фигурки).

Оформяме с помощта на формички и нареждаме върху тава, застлана с хартия за печене.

Печем ги в загрята фурна (на около 180-200 градуса, в зависимост от силата на фурната) за около 7-8 до 10 минути, не повече. Не оставяйте меденките да станат кафеникави, защото в този случай ще останат твърди и вкусът им ще се промени.

След като леко се стегнат, ги изваждаме от тавата. За да започнем да ги украсяваме обаче, трябва да са напълно изстинали, така че може да ги направи дори от предния ден.

Взимайте боичките, пуснете въображението си и украсявайте меденките смело. За украсата аз използвах цветни кокосови стърготини, цветя за украса на сладкиши, бадемово брашно, пръчици от захар/шоколад. Самата боя след нанасяне е гъста и лепкава и другите неща се задържат около нея.

Боите, които аз използвах, стегнаха за няколко часа, след което без проблем меденките можеха да се съхраняват в кутия, докато за няколко седмици.

Празничните меденки са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: