Лозови сарми с тиквички

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
634
916
169
567
1
22/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 346
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват, отцеждат се и заедно с нарязания на ситно лук се задушават в мазнината.

Прибавя се оризът, запържва се леко и се наръсва с черен пипер, сол, ситно нарязан магданоз и доматеното пюре. Всичко се разбърква добре и се снема от огъня.

От плънката и попарените лозови листа се завиват сарми, които се нареждат една до друга в тенджера, заливат се с малко олио, притискат се с чиния и се долива вода, колкото да ги покрие.

Сармите се варят на слаб огън. Може да се поднесат с кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар