Начин на приготвяне
Кърито се запържва в разтопеното масло. Прибавя се брашното и също се запържва леко. Сместа се разрежда с прясното мляко, слага се на умерен огън и се бърка, докато се сгъсти.
Прибавят се доматеното пюре, солта и черният пипер, сместа се сваля от огъня и се разбърква с месото и лука.
Оставя се за 1 час в хладилника, покрита с кърпа.
След това с мокри ръце се оформят топчета, които се панират последователно в брашното, яйцата и галетата. Оставят се за още 1 час в хладилника.
Кюфтетата се пържат в маслена баня на умерен огън.
Изваждат се и се отцеждат върху хартия. Сервират се топли с доматен сос или кетчуп.
Ароматните кюфтета с къри са готови.