Супа от гъска

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
08/04/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 415
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дреболиите на гъската и ги сварете заедно с краката, крилете, шията и главата. Добавете към тях 1 морков, целината, лука и зърната черен пипер. Посолете на вкус и оставете да къкри до сваряване на месото. Готовото гъше месо се вади, обезкостява и се реже на късчета.

Главата се отделя, а месото с крилата, шията и дреболиите се слага в прецедения бульон. Когато супата заври отново, прибавете ориз или фиде.

Доварете супата, махнете я от котлона и веднага пуснете в нея маслото и ситно нарязан магданоз. Застройте супата от гъска с яйцата и киселото мляко.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар