Пълнено червено цвекло

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
642
1k
215
676
1
23/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 622
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се дребни глави червено цвекло с големината на яйце. Сваряват се, обелват се, отгоре се отрязва капаче и вътрешността им се издълбава.

Издълбаната част се нарязва на ситно и се запържва в половината мазнина заедно с нарязания на дребно лук и каймата.

Сместа се сваля от огъня и се разбърква с яйцето, нарязано на малки кубчета, солта и черния пипер.

Издълбаните главички цвекло се напълват с тази плънка, покриват се с капачетата и се нареждат в тавичка. Заливат се с останалата мазнина и 1 чаена чаша топла вода.

Пекат се половин час в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар