Кебап в патладжани

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
27/01/2016
"Пълнен патладжан от съвсем друго ниво - ядеш и не можеш да спреш "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 603
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 - 700 г
  • патладжани - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 връзки пресен
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 1 пълна с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вино - 1/2 чаша бяло
  • яйца - 2 - 3
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, разрязват се на две половинки и се издълбават като лодки. Посоляват се и се оставят за 30 минути с разреза надолу, за да се отцедят от горчивия сок. След това се изпържват в половината от мазнината.

Месото се нарязва на дребни парченца и се задушава в останалото олио. Прибавят се ситно нарязаната вътрешност на патладжаните и едро нарязаният лук. След като се задушат, се поръсва брашното и се запържва до златисто.

Прибавят се обелените и нарязани домати, чесънът и магданозът. Накрая се слагат червеният пипер и солта. Сместа се залива с виното и малко хладка вода. Ври на тих огън до омекване на месото.

Изпържените патладжани се пълнят с кебапа. Нареждат се в тава, поливат се с останалия сос и малко вода и се пекат във фурна. Накрая се заливат с разбитите яйца и се допичат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар