Лимонови курабийки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Лимонови курабийки
Снимка: Nadejda
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
35

Необходими Продукти

  • масло - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - ¼ ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • лимонова кора - 1 ч.л. ситно настъргана
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ¾ ч.ч.
  • захар - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера и хлебната сода, разбийте добре. Добавете яйцето, лимоновата кора и лимоновия сок.

Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Разделете тестото на две, покрийте и оставете в хладилника за 1‐2 часа.

Разточете половината тесто върху набрашнена повърхност, докато се получи пласт с дебелина 1 см. С помощта на метална формичка с назъбени краища изрежете кръгчета и ги наредете на 2‐3 см. един от друг върху не подмазана тава.

Печете 8‐10 минути при 200ºС или докато отдолу леко покафенеят. Повторете действията и с останалото тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: