Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват в голяма купа на водна баня. Прибавя се захарта и разбиването продължава до получаването на гъста маса.
Върху два листа хартия за печене се оформят кръгчета с диаметър около 4 см. Слагат се в тавички. Във всеки кръг се сипва по малко от сместа за основа. Останалата смес се сипва в сладкарски шприц с накрайник 5 мм.
Върху всеки кръг се оформят 3 малки кръгчета, като се оставя малка дупка в средата. Пекат се 30 минути в предварително загрята до 150 °С фурна.
Охлаждат се в изключената фурна, като вратата й се оставя леко открехната. Когато изстинат, се потапят в разтопения шоколад и се слагат в тавичка върху хартия за печене.
Смесват се сметаната, захарта и портокаловата кора и се разбиват, докато сместа се сгъсти. Шприцова се върху пастичките и отгоре се слага парченце плод.