Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на сняг, като преди това трябва да са престояли на стайна температура.
Постепенно прибавете, сипвайки по малко захарта и ванилията и продължете да разбивате до твърди връхчета. Прибавете оцета и нишестето и разбъркайте добре на ниски обороти.
Застелете с готварска хартия тавата от фурната. Сипете сместа в пош и я разпределете на шест места, като оформите кръгове с диаметър около 10 см.
Върху всеки кръг с помощта на лъжица белтъкът се изтегля от центъра към края съвсем леко и внимателно, оформяйки плитка вдлъбнатина, приличаща на гнездо.
Фурната се загрява на 160 градуса. Сложете тавата и след малко намалете температурата на 140 градуса. Печете един час.
Разбийте с миксер сладкарската сметана, предварително охладена до получаване на гъст крем.
Разбъркайте с лъжица заквасената сметана заедно с ванилията, прибавете към другата сметана и размесете добре с лопатка.
Изпечените целувчени блатове напълнете със сметанов крем и отгоре украсете с плодове.
Коментари