Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Сандвичи с тарама хайвер

Сандвичи с тарама хайвер

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Сандвичи с тарама хайвер
Снимка: Borislava Dimitrova
2 / 3
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Да знаете, такива сандвичи не са за закуска, а само за мезе"

Необходими Продукти

  • хайвер - 60 г
  • олио - 250 мл
  • вода - 1‐2 с.л. вряла (или газирана)
  • лук - ситно настърган
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • хляб - филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът се почиства от ципата, която го обвива, слага се в дълбок съд и се разтрива добре с дървено чукало или дървена лъжица или се разбива с пасатор.

След това се бърка (разбива) непрекъснато, като се сипва на тънка струйка олиото.

По време на разбиването сместа се втвърдява, затова се прибавя по малко вряла или газирана вода. Към края на разбиването се слагат и лукът и лимоновият сок.

Не се препоръчва да се слага хляб, тъй като той предизвиква бързо разваляне на хайвера. Намазват се филийките хляб и се украсяват по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: