Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Пиле на сач с къри и тиквички

Пиле на сач с къри и тиквички

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пиле на сач с къри и тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г гърди
  • лук - 1 връзка пресен
  • домати - 1 бр.
  • тиквички - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • къри - 1 к.л.
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на малки парченца, които се поръсват с растителна мазнина и се объркват добре.

Тиквичките, лукът и доматите се нарязват на кубчета.

Предварително загретият сач се намазва с мазнина. В него се запържват първо пилешките хапки до златисто. Изваждат се, а в сача се поставят лукът и тиквичките.

Месото се връща към зеленчуците, прибавят се и доматите. Ястието се оставя така 4-5 минути, докато остане на мазнина.

Накрая се овкусява със соевия сос и се поръсва с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: