Хляб със сусам

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
24/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо722
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • сусам - 1 с.л.
  • мая - 30 г прясна
  • вода - 425 мл с умерена температура
  • брашно - 450 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за печене на хляб с размери 13 х 20 см се намазва с малко масло. Маята се размива в 150 мл. вода и се оставя на топло да втасва около 5 минути.

Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат маята и достатъчно вода, за да се замеси тесто, и то така че да не е много мокро при месенето. Тестото се

слага във формата и повърхността му се заглажда. Поръсва се със сусамовото семе.

Завива се със суха кърпа и се оставя 15÷30 мин. на топло да втасва.

Пече се в предварително загрята до 230°С фурна 45÷50 мин, като след 30-ата мин. се изважда от формата и се връща във фурната да се допече.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар