Великденски кравай

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
27/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в дълбок съд, размива се с 2 супени лъжици хладко мляко и се прибавят захарта и солта. След десетина минути се прибавят едното яйце и единият жълтък - предварително разбити, олиото и останалото мляко.

Постепенно се поръсва брашното и се замесва тесто, което се завива с кърпа и се оставя да втаса.

Когато бухне, се измесва отново и се оформят две дълги и тънки фитилчета, които се увиват като шнур и се оформят на кравай.

Краваят се намазва с отделения белтък и се поръсва със захар и счукани бадемови ядки. Пече се в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар