Конячен козунак

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
954
181
593
1
23/01/2016
"И да повторим за последно - конякът е за козунака, а не за онзи, който го меси"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 760
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива 8 малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на топло да втасва.

Разбиват се яйцата с останалата захар, останалото мляко, маста или олиото, кората и сокът от лимона и конякът. Брашното се пресява на купчинка, в средата на която се прави

кладенче.

Яйчната смес се изсипва в него и се замесва тесто. Меси се поне половин час.

Поръсва се с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втасва на топло. Размесва се и се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно тава.

Намазва се с разбитото яйце и се поръсва с кристална захар. Пече се 45 минути в предварително загрята умерена фурна.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар